Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. OK

"Wij beschikken hier nu in totaal over anderhalve hectare bebouwde en onbebouwde oppervlakte en hebben ook nog uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst", stelt Nancy Luypaert Schamphelaere. "En zeggen dat dit alles nooit mogelijk geweest zou zijn zonder mijn vader Antoine (Tony) Schamphelaere", gaat de zaakvoerster van Rosantra verder. De man achter Antrago is immers niet alleen de inspirator van zijn dochter Nancy, maar was ook coördinator bij de bouw van de nieuwe vestiging.

"Omdat wij meer preventief onderhoud willen gaan doen, hebben wij gekozen voor TRP bij Garage Van den Keybus, zodat wij altijd over de juiste onderdelen tegen een correcte prijs kunnen beschikken. De eerste indrukken over TRP zijn ronduit positief en wij overwegen om over te stappen op automatische aanvulling van onze voorraad wisselstukken", benadrukt Nancy Luypaert Schamphelaere.
De druk waaraan de Belgische vervoerder vandaag bloot staat, zorgt ervoor dat transporteurs de vinger op de knip moeten houden waar dat kan. "Kosten vermijden is het ordewoord. Dat kan je doen door preventief onderhoud, maar net zo goed door te mikken op zuinigheid. Die begint bij een goede en zuinige truck, die betrouwbaar is, maar wordt verder doorgetrokken door chauffeurs die een zuinige rijstijl hanteren. Gelukkig begrijpen onze chauffeurs dat. Sterker nog, ze dringen zelf aan op een ecodriving cursus, zodat ze hun steentje kunnen bijdragen", stelt Nancy Luypaert Schamphelaere, die eraan toevoegt dat voor haar de mensen het fundament van het bedrijf zijn.
Door het eigen magazijn biedt Rosantra zijn klanten voortaan nog extra meerwaarde zoals containerbehandeling, het lossen van containers, hersorteren en/of etiketteren van goederen Het is net van dit soort meerwaarde dat Rosantra zijn handelsmerk maakt.

Het bedrijf dat in 1994 begon als een 'spin-off' van Antrago in het Limburgse Ham en in 2000 naar het Oost-Vlaamse Hamme verhuisde, tracht bewust meer te zijn dan een aanbieder van louter transport. "Waar het transport stopt, gaat Rosantra verder, pleeg ik wel eens te zeggen. Wij doen meer dan van A naar B rijden en profileren ons als een partner die met een uiteenlopend wagenpark van gespecialiseerd getrokken materieel voor iedere transportvraag een maatoplossing weet aan te bieden", verduidelijkt Nancy Luypaert Schamphelaere.
Rosantra is vooral actief in eigen land en de buurlanden, maar rijdt daarnaast ook frequent op het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Oostenrijk. De verhouding nationaal en internationaal ligt op ongeveer 50/50.


Het getrokken materieel van Rosantra is inderdaad erg veelzijdig met gesloten opleggers, kraanwagens, opleggers met laadklep, plateauopleggers en opleggers voor staalvervoer, containervervoer en vervoer van afzetbakken.

2de hands of stock

2de hands of stock

Bent u op zoek naar een 2de hands voertuig of een voertuig op stock?
Bekijk hier ons aanbod.

2dehands of stock

Demovoertuigen

Demovoertuigen

Wil u graag demo rijden met een van onze voertuigen?

Neem snel een kijkje.

Demovoertuigen

DAF shop

DAF shop

De complete collectie DAF-kleding, accessoires, miniaturen en gadgets voor een doorwinterde DAF-fan. 

DAF Shop