Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. OK

Zoals wel meer bedrijven in de brandstofsector startte Brandstoffen Vercauteren in 1962 als kolenhandel. Georges Vercauteren kocht zijn eerste DAF in 1980 om naast kolen ook stookolie, huisbrandolie, benzine en diesel te kunnen verdelen. Met zijn eerste DAF, een type 2100 met 13.000 liter tankopbouw, begon tevens de hechte relatie van het familiebedrijf met vrachtwagenmerk DAF.
36 jaar en zo’n tien DAF’s later neemt kleinzoon Bram Vercauteren een gloednieuwe XF Euro 6 trekker met 460 pk in gebruik. Net als de voorgaande modellen werd deze XF trekker geleverd via DAF-dealer Van den Keybus uit Belsele, een garagebedrijf waarmee de familie een bijzonder goede relatie heeft.

De groei bij Brandstoffen Vercauteren begon bij de tweede generatie. Met de broers Jo en Stefan kwamen er al drie DAF tankwagens in dienst. In 2007 zou de onderneming van vader Georges overigens opgesplitst worden in Tankstations (meervoud???) Vercauteren (onder leiding van Stefan) en Brandstoffen Vercauteren (onder leiding van Jo).
Tom en Bram vormen de derde generatie in dit gepassioneerde familiebedrijf. De vloot bestaat nu uit twee trekkers, een CF85.410 pk en de gloednieuwe XF460 pk en twee vrachtwagens CF85.460 pk 6x2, die kunnen gekoppeld worden aan een aanhangwagen.
Brandstoffen Vercauteren  levert allerlei olieproducten aan particulieren en bedrijven, waaronder ook de landbouwsector. Op de hoofdzetel in Sinaai beschikt de onderneming daarvoor over 350.000 liter tankopslag, en  een eigen werkplaats om kleine onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren. Voor het grote onderhoud gaan de voertuigen naar Garage Van den Keybus. De tevredenheid over de relatie met de DAF-dealer is bijzonder groot. “Net als ons bedrijf is Van den Keybus een echt familiebedrijf, dat altijd klaar staat om ons verder te helpen. Zij bieden een goede service en hebben ruime openingsuren van 6h00 tot 21h00, alsook op zaterdagvoormiddag”, vertelt Jo Vercauteren aan de gezellige keukentafel  in Sinaai. “We vervangen onze  voertuigen pas na  400.000 à 500.000 km ,  ze hebben dan ook  ongeveer evenveel kilometer draaiuren  door het laden en lossen. Met onze  nieuwste trekker slaan we deels een ander weg in. De DAF XF zal ook worden ingezet voor transport voor derden, meer bepaald het vervoer van containers.”
 

2de hands of stock

2de hands of stock

Bent u op zoek naar een 2de hands voertuig of een voertuig op stock?
Bekijk hier ons aanbod.

2dehands of stock

Demovoertuigen

Demovoertuigen

Wil u graag demo rijden met een van onze voertuigen?

Neem snel een kijkje.

Demovoertuigen

DAF shop

DAF shop

De complete collectie DAF-kleding, accessoires, miniaturen en gadgets voor een doorwinterde DAF-fan. 

DAF Shop