Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. OK

Altrad Euroscaff NV van zijn kant plaatst net als Altrad AnD BVBA stellingen in de bouw- en renovatiesector. Altrad Stellingbouw Balliauw NV vormt de logistieke afdeling en groepeert eveneens alle administratieve taken en functioneert tegelijk als holding van de groep. De groep stelt in totaal ongeveer 1.200 personen tewerk.

Altrad Stellingbouw Balliauw NV beschikt over een wagenpark van 383 voertuigen. Het gaat hierbij zowel om personenwagens als bestelwagens en werfvoertuigen. "Ons wagenpark is bijzonder heterogeen met 80 vorkheftrucks, 4 ladderliften, 19 tractoren, 15 vrachtwagens, 12 bestelwagens met open laadbak, 74 minibussen, 80 kleine bestelwagens en 99 personenwagens", overloopt Patrick Driesen, logistiek verantwoordelijke van Altrad Stellingbouw Balliauw NV de volledige vloot.


DAF is met drie CF85 en vier LF45 met ladderliftopbouw sterk vertegenwoordigd in de vrachtwagenvloot. De drie CF85, waarvan er twee voorzien zijn van een Palfinger laadkraan worden ingezet voor het vervoeren van stellingmateriaal en het laden en lossen op de werven.

De vier LF45 ladderliften worden gebruikt om materieel naar boven of naar beneden te brengen. "Bij stellingbouw zijn wij gewoon van op grote hoogte te werken en hebben wij behoefte aan een stevige, veilige en betrouwbare ladderlift, die een prima hulpmiddel vormt bij het opbouwen en afbreken van onze stellingen", verduidelijkt Patrick Driesen. De ladderliften zijn overigens extra beveiligd tegen overladen. Indien de lift te zwaar beladen wordt, weerklinkt niet alleen een signaal, maar gaat hij ook niet meer naar boven of beneden.

Niettegenstaande Altrad Balliauw Groep al langer met DAF samenwerkt, is de samenwerking de laatste tijd toch intenser geworden. "Wij hebben een DAF in dienst, die al twaalf jaar meegaat. Toch was die eigenlijk maar door een overname in ons bedrijf gekomen. Maar een truck die zolang meegaat, overtuigt door zijn sterkte", legt Patrick Driesen uit.
De samenwerking met DAF kwam een jaar of drie geleden in een stroomversnelling terecht. De sterke prijs/kwaliteitverhouding van de trucks uit Eindhoven is hierbij een groot pluspunt. "Bovendien hebben wij goede voorwaarden kunnen afspreken met Garage van den Keybus. Een concessiehouder voor wie service duidelijk geen loos woord is. Een partner ook, die meedenkt met zijn klant en oplossingen aanreikt waar dat nodig is. Als je actief bent in een sector waar geen enkele fout getolereerd wordt en waar veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van doorslaggevend belang zijn, is het een enorm voordeel dat je op een truck en een dealer kan rekenen, die op die punten niets aan het toeval overlaten", besluit Patrick Driesen.

2de hands of stock

2de hands of stock

Bent u op zoek naar een 2de hands voertuig of een voertuig op stock?
Bekijk hier ons aanbod.

2dehands of stock

Demovoertuigen

Demovoertuigen

Wil u graag demo rijden met een van onze voertuigen?

Neem snel een kijkje.

Demovoertuigen

DAF shop

DAF shop

De complete collectie DAF-kleding, accessoires, miniaturen en gadgets voor een doorwinterde DAF-fan. 

DAF Shop